אינטראנט
האקרים טוענים שקיבלו גישה לתקשורת האינטראנט של Deloitte



האקרים טוענים כי השיגו גישה לתקשורת הפנימית של Deloitte
בזמן האחרון אנו עדים לגל דיווחים המצביעים על כך שאנשים או קבוצות שהזדהו כהאקרים הצליחו לחדור למערכות התקשורת הפנימיות של חברת Deloitte, אחת מחברות הייעוץ והחשבונאות הגדולות והבולטות בעולם. החדשות עוררו שאלות רבות בנוגע לאבטחת המידע בחברות המובילות בענף, וכללו דיונים על החשיבות הרבה של הגנה על המידע והמערכות הפנימיות.
הפרת אבטחת המידע ותגובות ראשונות
בהודעה שפורסמה על ידי ההאקרים, נטען כי הצליחו לגשת למסמכים פנימיים של החברה, אשר כללו פניות דואר אלקטרוני, תיעוד פרויקטים ומידע נוסף שעשוי להיות רגיש מאוד. בשנת 2020, החברה דיווחה על הכנסות של למעלה מ-46 מיליארד דולר, דבר שמצביע על רגישות ועושר המידע המנוהל במערכות שלה.
לאחר הפריצה, מועצת המנהלים של Deloitte מיהרה להוציא הודעה לעיתונות, בה נאמר כי הם פועלים בשיתוף פעולה הדוק עם שירותי האבטחה על מנת להעריך את היקף המצב ולמנוע נזקים נוספים. משרד המשפטים של ארצות הברית פתח בחקירה מעמיקה במטרה לבדוק את היקף ההפרה ואת הנזקים האפשריים שיכולים להיגרם.
השלכות אפשריות בעקבות אובדן המידע
בעקבות הפרת האבטחה, נוצר חשש ממשי לנזקים כלכליים ותדמיתיים לחברת Deloitte. לדוגמה, כבר באוקטובר 2021 דווח כי נזקים כתוצאה מפרצות אבטחה במערכות של חברות במגזר הציבורי והפרטי הגיעו לסך כולל של 6 טריליון דולר ברחבי העולם. תקריות דומות, כמו ההפרה של חברת Facebook בשנת 2019, הובילו לחשיפת מידע אישי רגיש של אנשי קשר רבים.
נכון לשנת 2022, מחקר שערך מכון Cybersecurity Ventures צפה כי הנזקים הכלכליים כתוצאה מהתקפות סייבר ימשיכו לעלות בצורה חדה, עם עלויות מדווחות שמצטברות ל-10.5 טריליון דולר בשנה עד לשנת 2025. מגמה זו מצביעה על עלייה במספר הפרצות וסיכון הקשורים למתקפות סייבר.
Deloitte: החברה ואמצעי אבטחת המידע שלה
Deloitte מתפארת במערכות אבטחת מידע מתקדמות ובפתרונות טכנולוגיים חדשניים שנועדו להגן על המידע שלה. עם זאת, יש להבין שכולם חשופים לסיכונים - גם החברות המובילות בעולם. יש לקחת בחשבון שהתחום מתמודד עם מתקפות מתוחכמות יותר ויותר, שמנצלות חולשות טכנולוגיות וכן פרצות בקוד פתוח.
חברות כמו Deloitte נדרשות לעדכן את מערכות אבטחת המידע שלהן באופן תדיר, כדי להבטיח שהן לא יעמדו חסרות אונים לאחר שההפרצה התרחשה. השקעה במקביל בהכשרה ובפיתוח כלים לניהול סיכונים הקשורים לאבטחת מידע היא הכרחית לשם שמירה על המידע הרגיש.
מצב העידן הדיגיטלי וחשיבות אבטחת המידע
המאה ה-21 היא עידן דיגיטלי שמביא עמו יתרונות רבים, אך גם אתגרים חדשים במישור אבטחת המידע. ככל שהטכנולוגיות מתקדמות ומורכבות יותר, כך גם האיומים והסיכונים הסייבריים גוברים. בעולם שבו חברות חשובות וקריטיות תולות את תקוותן על נתונים דיגיטליים, החשיבות של הגנה על המידע עולה exponentially.
לאחר מגוון הפרות אבטחה שהתגלו בשנים האחרונות, ברור שאין מקום להקל על חשיבות ההשקעה באבטחת המידע. יש להעמיד את ניהול הסיכונים באבטחת מידע בראש סדר עדיפויות כל עסק, ולפתח אסטרטגיות שיכולות למנוע סיכונים ולהגיב במהירות במקרה של הפרות.
הערכה מחדש של הסיכונים במגזר הציבורי והפרטי
חדירת האקרים למערכות פנימיות של חברות הדגל כמו Deloitte מדגימה באופן חד משמעי את הצורך הגובר בשיפור אבטחת המידע לא רק בחברות פרטיות, אלא גם בכל הגופים הציבוריים. יש לשים דגש על פיתוח תהליכים חדשניים לניהול אבטחת המידע, תוך יצירת תרבות מודעות גבוהה למצבי סיכון.
כעת, מנהלי חברות צריכים להעריך מחדש את רמות הסיכון הנמצאות בעסקיהם ולפתח תרבות של מודעות לאבטחת מידע בקרב כל העובדים. ההתחייבות לתהליכים חכמים וחדשניים היא הכרחית כדי להבטיח שהמידע הרגיש יישמר בצורה הטובה ביותר.
הכשרה וידע: הבסיס לאבטחת המידע
כדי להתמודד עם איומי הסייבר המתרבים, חברות חייבות לשתף פעולה עם מומחים בתחום האבטחה ולחנך את עובדיהן בכל הקשור לאבטחת המידע. הכשרה זו יכולה לכלול הרצאות, סדנאות והכנת מסמכים נהלים ברורים, כדי לוודא שהעובדים מודעים לכללי ההתנהגות והחוקים הנדרשים לשמירה על מידע או נתונים רגישים.
ידע הוא כוח - ומכאן כי במקביל להקנייה של ידע טכנולוגי מתקדם, יש להשקיע גם בהתפתחות של בקרות פנימיות ואמצעים שיבטיחו ניהול נכון של המידע. השקעה זו לא תתבטא רק באבטחת המידע, אלא גם באיכות התהליכים העסקיים ובתדמית החברה.
מבט לעתיד ובחירות האבטחה
אבטחת מידע צריכה להיות ברקע החשיבה העסקית בכל פעולה או החלטה שנעשית בעסק. חברות יידרשו להניח תשתית חזקה שיכולה להתמודד עם שדרוגים טכנולוגיים זורמים תוך הגברת הביטחוניות. התקנה של מערכות מתקדמות, פיקוח וטיפול בזמן אמת ידרשו עבודת צוות אינטנסיבית.
פתרונות כמו פורטל משאבי אנוש יכולים לסייע בהגברת המודעות לנושאי אבטחת המידע, תוך שילוב טכנולוגיות מתקדמות שיפתחו את ההבנה בנושאי אבטחה. תהליכים אלה חשובים לא רק לשיפור האבטחה, אלא גם ביצירת חוויות מקוריות ואיכותיות לעובדים. פורטל משאבי אנוש הוא דוגמה למשהו שיכול לשפר את הידע וההבנה בנושא זה.
סיכום והמלצות להמשך
באופן כללי, החדשות על חדירת האקרים למערכות של Deloitte מדגישות את החשיבות המכרעת בהגברת אבטחת המידע בכל התחומים. גארי ועד для המידע פירסם המלצות למנהלים בכל תחום לבחור באחריות ולא בעיוורון כאשר מדובר בהשקעה בתהליכים פנימיים. כל חברה, ללא קשר לגודלה, נדרשת להקשיב לאותות אזהרה ולהתאים את עצמה לשינויים המהירים בשדה הקרב של אבטחת המידע.
בהצלחה מנהל לגבי האיומים שיכולים להתרחש, והשקעה בתהליכים שמתאימים לארגון היא הדרך המתאימה ביותר להתמודד עם אתגרים וטכנולוגיות משתנות. המנהיגות צריכה להוביל לשינוי חשיבה מחסרון כוחות לניהול סיכונים פעיל ומתקדם.